Vragenlijst Stressklachten voor professionals

AantalPrijs p/s
1€ 18,15
10€ 15,13
25€ 12,10
Toelichting€ 12,04
Prijzen zijn inclusief btw

Vragenlijst nu ook invulbaar in Engels 

Productinformatie

Met de Vragenlijst Stressklachten kunt u snel en efficiënt online meten of, en in welke mate er sprake is van stressgerelateerde problematiek bij uw cliënt. De lijst is gevoelig voor veranderingen en kan dus ook worden ingezet voor de evaluatie van behandelprogramma’s of interventies.

Diagnostisch instrument
Praktisch en snel
Betrouwbaar
Objectieve (effect)meting
 Nederlands en Engels in te vullen

Voor wie? 
De vragenlijst is een diagnostisch instrument voor professionele hulpverleners. 

De vragenlijst kan worden ingezet ten behoeve van cliënten met (vermoedde) klachten als gevolg van langdurige stress.

Deze vragenlijst is niet bedoeld om een posttraumatische stress-stoornis te diagnosticeren.

Hoe werkt het? 
Na aankoop kunt u op elk gewenst moment vanaf uw webshopaccount een persoonlijke toegangscode voor de vragenlijst mailen aan uw cliënt. Uw client vult de vragenlijst online in; dit kost ongeveer 10-15 minuten. Zodra de vragenlijst is ingevuld, kunt u in uw account de scores en antwoorden inzien en downloaden.

Bij twijfel over de interpretatie van de scores kunt u ons bellen (0183-354 294) of mailen (info@csrcentrum.nl), dan kijken we even met u mee naar de resultaten.

Andere optie: cliënt betaalt vragenlijst zelf
Bij de accountgegevens is de optie: ‘Aanschaf vragenlijst door cliënt’ toegevoegd. Daarmee betaalt cliënt via de webshop eerst voor de vragenlijst en vult deze daarna in. U ontvangt via uw account de gebruikelijke resultaten. Wilt u hier gebruik van maken? Log dan in en kies bij mijn account voor de optie ‘Aanschaf vragenlijst door cliënt’.

Opbouw vragenlijst 
De vragenlijst bestaat uit 81 vragen, verdeeld over 5 onderdelen en 9 klacht-gebieden in relatie tot chronische stress. De onderdelen van de vragenlijst zijn:

  1. Depressie, Angst, Stress Schalen (DASS) detecteren en onderscheiden stress, depressie, angstklachten.
  2. Herstelbehoefte na het werk meet de mate van vermoeidheid aan het eind van de werkdag
  3. Checklist Individual Strength (CIS) meet de mate van vermoeidheid en een aantal subaspecten zoals concentratie, motivatie en fysieke activiteiten;
  4. Cognitief Functioneren meet cognitieve functies zoals geheugen, plannen, concentreren en aandacht geven.
  5. Stressbronnen op het werk bevraagt 20 mogelijke oorzaken van stress in de arbeidssituatie.

De vragenlijst start met een aantal algemene en werkgerelateerde vragen. De antwoorden hierop bepalen of de onderdelen Herstelbehoefte na het werk en/of Stressbronnen op het werk al dan niet in beeld komen.

Toelichting
Bent u (nog) niet bekend met de vragenlijst stressklachten, dan kunt u ook een toelichting op het gebruik van de vragenlijst bestellen. Op de 15 pagina's van de toelichting (product HL01) vindt u naast informatie over de opbouw en achtergrond van de vragenlijst ook hulp bij de interpretatie van de scores.