Wetenschappelijke basis

CSR Centrum ontwikkelde de CSR-Methode, gebaseerd op inzichten vanuit diverse wetenschappelijke disciplines. Ons uitgangspunt is dat stress het lichaam ernstig kan ontregelen en zelfs psychische klachten kan veroorzaken. Behandeling van deze klachten vereist daarom een goede diagnose en begeleiding op beide aandachtsgebieden (eerst fysiek, dan mentaal).

De Vragenlijst Stressklachten van CSR Centrum is samengesteld op basis van gevalideerde vragenlijsten, die zowel de fysieke als psychische klachten inventariseren. Eenmaal ingevuld geven de scores een goede indicatie voor de focus van de behandeling.

De HRV Lifestyle Analyse meet via de hartslag variabiliteit de toestand van het autonome zenuwstelsel: één van onze belangrijkste regelsystemen. Op deze manier kan van minuut tot minuut bepaald worden of je in de actieve stand staat (werken, sporten, etc.) of in de rust stand (slapen, ontspannen). Doordat het een meerdaagse meting is in je vertrouwde omgeving kun je zien hoe het met je balans is gesteld tijdens jouw dagelijkse leven.

De Biodot meet de temperatuur van de hand. Bij inspanning en stress vernauwen bloedvaten en spannen spieren aan, waardoor er vermindere toevoer van bloed naar je voeten en je handen is. Gevolg hiervan is dat de temperatuur daar daalt. Bij ontspanning worden de bloedvaten weer wijder, wordt de bloeddoorstroming beter en stijgt de temperatuur weer.